U bevindt zich hier:
»
» 4. Lasagna

Tip: Lasagna

Het traditionele Italiaanse recept Lasagne (of minder gebruikelijk lasagna) is pasta die in dunne platen van zo'n 10 bij 15 cm wordt verkocht. Deze pasta wordt vooral gebruikt in een ovenschotel, die ook lasagne wordt genoemd ofwel lasagne al forno (uit de oven).

Traditioneel Italiaanse Lasagna

Benodigdheden:
- 500 gram gehakt
- 1 grote ui
- 1 pak lasagnabladeren (witte)
- 1 blik geconcasseerde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 1.5dl room culinaire
- Geraspte kaas
- peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder,basilicum

Voor de bechamelsaus ;
- 1L melk
- bloem
- boter (margarine of halvarine)
- peper, zout en nootmuskaat

Bereiding:
- Rull het gehakt in de koekenpan, en bak daarna de fijngesneden ui mee.
- voeg peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en basilicum toe en bak dit goed door (omwille van babies gebruik ik knoflookpoeder, dat is minder sterk van smaak, als het hier enkel voor volwassenen bedoeld is, is verse knoflook natuurlijk lekkerder)
- voeg nu de tomatenpuree ,toe en laat dit goed in het gehakt trekken
- voeg nu de geoncasseerde tomaten toe de gezeefde tomaten

Laat dit alles een tien minuten op een zacht vuurtje doorpruttelen. Ondertussen maakt u de bechamelsaus. Laat een 100 gram boter in een steelpannetje smelten, voeg bloem erbij, tot het een droge massa wordt en begin de melk er beetje bij beetje aan toe te voegen, tot u een mooie gladde witte saus heeft. Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje boter eraan toevoegen.

Voeg bij de tomatensaus de room toe, maar laat dit niet meer koken, vet nu een braadslede in en begin met een bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag tomatensaus, dan volledig bedekken met lasagnabladeren. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voegt u bij de resterende bechamelsaus de geraspte kaas toe. Bestrooi de bovenkant met gemalen kaas en doe er aluminiumfolie over.

Verwarm de oven voor en plaats de schaal ongeveer een half uurtje in de oven. Laat dan 10 doorverwarmen zonder de folie en strooi nog klein beetje geraspte kaas erbovenop.