U bevindt zich hier:
»
» 2. Sla met meloen

Tip: Sla met meloen

Groente is een belangrijk bestanddeel van ons dagelijks voedsel geworden. Het aanbod van groente is zo groot en veelzijdig geworden dat het weinig moeite kost om afwisselend te eten. We geven u hier een recept dat bij iedereen in de smaak zal vallen "Een verse salade met meloen". Houdt u ook van de zoete smaak van meloen.

IJsbergsla met heerlijke stukjes meloen.










Benodigdheden:
- 1/2 honingmeloen
- 1/2 kropsla
- 1 kleine courgette
- 10 grofgehakte amandelen
- 1 EL azijn
- 2 EL olie
- 1/2 TL zout
- 1 snufje suiker
- peper
- 1/2 bosje peterselie

Bereiding voor 2 personen:
Ontpit eerst de meloen en vervolgens kunt u deze in blokjes snijden. De IJsbergsla kunt u in hapklare stukken scheuren of snijden. Tevens kunt u de courgette in kleine blokjes snijden.

Roer de azijn met olie, zout, suiker en peper door elkaar heen. Voeg vervolgens de gesneden sla, meloen en courgette toe. Om het geheel af te maken kunt u peterselie fijnhakken en over de sla stooien.

Extra Info:
bereidingstijd circa 1/4 uur

circa 210 kcal per portie

serveren bijvoorbeeld in combinatie met pizza