Chefkok: Mario Ridder  | | Mario Ridder is chef-kok bij tweesterren-restaurant De Zwetheul in Schipluiden. Mario Ridder werd geboren in Amsterdam. Tijdens zijn koksopleiding heeft hij o.a. als leerling gewerkt bij De Kersentuin in Amsterdam en De Bokkedoorns in Overveen. In 1997 ging hij aan de slag bij Parkheuvel in Rotterdam, dat in 2002, als eerste restaurant in Nederland, bekroond werd met drie sterren.
|
In 2006 maakt Ridder furore door als eerste chef-kok in 7 maanden tijd van nul naar twee Michelinsterren te koken bij restaurant De Zwethheul. In de Lekker kwam hij binnen op plaats 6 en Gault Millau gaf hem meteen 17,5/20. Hij kookt op traditionele wijze en houdt van eenvoudige maar sterke combinaties.
Terug naar: Overzicht chefkoks
|
Osaka
9.5Ontzetten lekker gegeten en hier is de bediening meer dan top. Alle meiden zijn super vriendelijk en zeer netjes. Eten was er volop. Leuke van dit restaurant is dat je er ook aan de Teppan Yaki... » Sjors Birsak