U bevindt zich hier:
» Culinaire Reis

Culinaire Reis Istanbul

Een culinaire reis naar Istanbul

Istanbul is de grootste stad van de republiek Turkije. Er zijn in totaal 12 miljoen geregistreerde inwoners, maar in werkelijkheid wonen er ongeveer 15 miljoen mensen. Ze ligt in het westen van het land, deels in Europa, deels in Azië, en is daarmee de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. De Bosporus, die Europa van Azië scheidt, loopt door Istanbul heen, en komt in het zuiden in de Zee van Marmara en in het noorden in de Zwarte Zee uit. Twee bruggen over de Bosporus in Istanbul verbinden Europa met Azië.

Istanbul is in alle opzichten een echte wereldstad. Het is een mix van het moderne westen en het authentieke oosten. De stad bruist 24 uur per dag, altijd en overal zijn er mensen op straat.


Voor de shoppers onder ons is de stad een waar paradijs. Een echte aanrader is Akmerkez, dit winkelcentrum in de wijk Etiler is het grootste en modernste overdekte winkelcentrum van Europa. Ook niet te missen is de Grand Bazaar, een doolhof van honderden kleine winkeltjes met een typische oosterse sfeer.


Natuurlijk is de stad ook bekend vanwege zijn vele bezienswaardigheden. Prachtige paleizen, kerken en moskeeën wisselen elkaar af. De meeste van deze bezienswaardigheden liggen dichtbij elkaar in of rondom de wijk Sultanahmet. Beleef hoe de sultans leefden in bijvoorbeeld het Topkapi of Dolmabahce paleis of bezoek een van de prachtige monumentale moskeeen zoals de Blauwe Moskee of Aya Sophia.


De stad heeft verder ook nog een bruisend nachtleven. Bezoek in de zomermaanden een van de trendy clubs aan de Bospurus waar u tot in de vroege uurtjes in de openlucht kunt swingen. Ook rond het bekende Taksim plein zijn vele trendy clubs te vinden. Een bioscoopje pikken kan al voor de helft van de prijs die u in Nederland gewend bent, de films worden in oorspronkelijke taal vertoond.


Ga nu terug in de tijd en boek nu deze fantastische reis naar Istanbul, de stad van de liefde, romantiek en de vele bezienswaardigheden.

Nu zelfs met een gratis excursie naar een Turks badhuis en een gratis Turkse avond. Boek nu een 3-sterren of 4-sterren hotel op indeling en krijg daarbij een excursie naar een echt Turks badhuis, waar u heerlijk kan ontspannen na vermoeiende dag, en een excursie voor een Turkse avond met Oriëntaalse show. Tijdens deze avond kunt u heerlijk genieten van een uitgebreid diner (incl. 2 drankjes). Turkse folklore groepen zullen voor u optreden en hun dans en zangkunsten aan u tonen. U kunt zelf bepalen wanneer u gebruik wilt maken van deze excursies tijdens uw verblijf in Istanbul.

Çemberlitas Hamamý: Een bezoek aan een echt Turks badhuis is natuurlijk een uitstekend middel om even tot U zelf te komen na een vermoeiende dag. Tijdens uw bezoek krijgt u u twee verschillende activiteiten aangeboden, namelijk het scrubben en een schuimige zeep massage. Tevens is het mogelijk om ook gebruik te maken van de aanwezige sauna.

Turkse avond met Oriëntaalse show: Tijdens deze avond kunt U genieten van een uitgebreid diner (incl. 2 drankjes). Turkse folklore groepen zullen voor U optreden en hun dans en zangkunsten aan u tonen. De avond wordt afgesloten met een aantal wervelende shows, waarbij buikdanseressen hun kunsten aan U zullen tonen. Istanbul 3-sterren arrangement
Istanbul 3-sterren arrangement