U bevindt zich hier:
»
» Black Tie

Black Tie

Black Tie

De meest bekende dresscode is toch wel Black Tie. Evenals White Tie staat deze dresscode voor classic, net en vooral chic. Black Tie is vaak terug te zien op galafeesten of grootschalige diners. Voor mannen is deze dresscode eenvoudiger dan voor vrouwen. Mannen kunnen zich in dit geval beroepen op een smoking terwijl de dames een grote varieteit aan mogelijkheden hebben. Overigens wordt er bij Black Tie, zowel door mannen als door vrouwen, geen horloge gedragen.


Kledingadvies mannen:
Een smoking in dit geval een must met een zwarte vlinderdas. Het pak wordt gedragen met een wit shirt met eventueel manchetknoppen. Draag altijd zwarte sokken en zwarte schoenen. Zwarte lakschoenen kunnen voor de finishingtouch zorgen.

Kledingadvies vrouwen:
Vrouwen dragen een elegante cocktail- of avondjurk met een klein decollete. Vaak dragen dames lange handschoenen wanneer er sprake is van Black Tie, dat overigens prima past binnen deze dresscode. Wanneer er sprake is van handschoenen, dan worden er geen ringen gedragen. Armbanden kunnen zorgen voor elegantie en worden over de handschoenen heen gedragen.

Terug naar overzicht van: Dresscodes