Zelf oliebollen bakken Gezellig samen oliebollen eten op oudjaarsavond en uitkijken naar het nieuwe jaar is een ware traditie geworden. Maakt u dit jaar eigen oliebollen of laat u het over aan de olibollenkraam? De keuze is aan u!
Zelf oliebollen bakken
Benodigdheden - Oliebollen recept
3 dl melk
20 g gist
400 g bloem
2 eieren
Zout
200 g krenten en rozijnen
50 g sukade
Halve appel
Slaolie
Poedersuiker
Bereidingswijze:
Start met het roeren van de gist door wat warme melk tot het een papje wordt. Van de bloem, gist, de eieren, melk en zout maakt u vervolgens het beslag. De krenten, rozijnen mengt u vervolgens door het beslag. Ook de appel dient u in gesnipperde vorm door het beslag te roeren. Nu het oliebollenbeslag klaar is, dient het goed afgedekt te worden en op een lauwwarme plaats 1 uur te rijzen. Vervolgens kunt u beginnen met het bakken van de oliebollen. Met behulp van 2 nat gemaakte eetlepels kunt u kleine hoeveelheden deeg in de hete slaolie laten glijden. Bak de oliebollen bruin en gaar die u vervolgens even laat uitlekken voor ze met poedersuiker te bestrooien.
|
|
Osaka
9.5Ontzetten lekker gegeten en hier is de bediening meer dan top. Alle meiden zijn super vriendelijk en zeer netjes. Eten was er volop. Leuke van dit restaurant is dat je er ook aan de Teppan Yaki... » Sjors Birsak