U bevindt zich hier:
»
» 7. Oliebollen

Zelf oliebollen bakken

Gezellig samen oliebollen eten op oudjaarsavond en uitkijken naar het nieuwe jaar is een ware traditie geworden. Maakt u dit jaar eigen oliebollen of laat u het over aan de olibollenkraam? De keuze is aan u!



Zelf oliebollen bakken






Benodigdheden - Oliebollen recept

3 dl melk
20 g gist
400 g bloem
2 eieren
Zout
200 g krenten en rozijnen
50 g sukade
Halve appel
Slaolie
Poedersuiker

Bereidingswijze:
Start met het roeren van de gist door wat warme melk tot het een papje wordt. Van de bloem, gist, de eieren, melk en zout maakt u vervolgens het beslag. De krenten, rozijnen mengt u vervolgens door het beslag. Ook de appel dient u in gesnipperde vorm door het beslag te roeren. Nu het oliebollenbeslag klaar is, dient het goed afgedekt te worden en op een lauwwarme plaats 1 uur te rijzen. Vervolgens kunt u beginnen met het bakken van de oliebollen. Met behulp van 2 nat gemaakte eetlepels kunt u kleine hoeveelheden deeg in de hete slaolie laten glijden. Bak de oliebollen bruin en gaar die u vervolgens even laat uitlekken voor ze met poedersuiker te bestrooien.