U bevindt zich hier:
»
» 3. Varkenshaas

Tip: Varkenshaas

Varkenshaas met prei is absoluut een aarader tijdens de aankomende paasdagen. Dit makkelijke recept is goed te combineren met allerlei voorgerechten en bovendien eenvoudig te bereiden voor een groot gezelschap.

Geroerbakte varkenshaas met prei.










Benodigdheden:
- 1 kleine varkenshaas
- peper, zout
- gemberpoeder
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- tijm
- ½ dl droge witte wijn
- 1 eetlepel hazelnoten


Bereiding voor 2 personen:

1. Snijd de varkenshaas in plakjes van ca. ½ cm. Bestrooi ze met peper, zout en gemberpoeder. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.

2. Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in enkele minuten lichtbruin. Voeg de prei toe en roerbak dit kort mee. Giet de wijn er bij en stoof het geheel nog enkele minuten. Hak de hazelnoten grof en strooi ze er op het laatst over.