U bevindt zich hier:
» Wist u dat

Wist u dat

Op deze pagina vindt u vele leuke weetjes op gebied van eten en drinken. Tips en aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom. Heeft u tips? Mail dan naar info@uitetenin.nl of gebruik het contactformulier.1. Is de officiele kleur van een wortel oranje?

De wortel is een populaire groente in Nederland en in België zelfs de meest gegeten groente. De wortel, ook wel peen wordt nu snel herkend door de oranje kleur. Maar wist u dat er ook paarse, rode en witte wortelen bestaan?

Lees Meer
2. Hoeveel bier wordt er per land geconsumeerd?

Nederland produceert een aantal zeer populaire biermerken, maar zijn wij Nederlanders ook de grootste afnemers. Tsjechië, België, Duitsland en Ierland hebben de grootste bierconsumptie per inwoner. Maar de bierconsumptie per inwoner stijgt sterk in Azië.

Lees Meer
3. Waarom eten we chocolade eieren met pasen?

Het chocolade-ei is een variant op gewone paaseieren. Het geven, kleuren en beschilderen van eieren is een eeuwenoude traditie. In de voor christelijke tijd waren de eieren een symbool van nieuw leven en dus de lente. Ze werden aan de godin Ostera geofferd. Vandaar dat de Duitsers Pasen nog altijd Ostern noemen.

Lees Meer

4. Waar komt de croissant vandaan?

In Frankrijk ontbreekt de croissant niet bij het ontbijt. Iedereen kent deze lekkernij en als je vraagt waar de croissant vandaan komt dan antwoordt menigeen: Frankrijk. Is dat wel zo? Hoe is dat precies gegaan met dit lekkere stukje brood.

Lees Meer

5. Hoeveel verschillende soorten aardappelrassen zijn er?

Nederland is een echt aardappelland en exporteerd enorm veel aardappelen naar het Buitenland. Door de grote vraag naar aardappelen zijn er vele verschillende soorten gekweekt.

Lees Meer

6. Bij welke leeftijd is kaas "Oude Kaas"?

Er zijn vele verschillende kazen maar de diverse soorten zijn veelal te verdelen in de volgende categorieën: jonge kaas, jong belegen, belegen, extra belegen, oude kaas en overjarige kaas. Maar wanneer is er sprake van Oude Kaas?

Lees Meer

7. Word je van spinazie echt sterk?

Spinazie staat bekend om het hoge ijzergehalte; om de consumptie van spinazie te stimuleren is in de Verenigde Staten de bekende tekenfilmheld Popeye in het leven geroepen. Maar word je er echt sterk van?

Lees Meer

8. Hoeveel Mac Donalds restaurants zijn er in IJsland?

Ooi wel eens nagedacht of er in IJsland ook een Mac Donalds is? In Nederland vindt u op elke hoe van de straat een Mac Donalds, maar in IJsland is dat totaal anders.

Lees Meer